Judge Kamień do pieczenia pizzy
Wygodny uchwyt ułatwia wyciąganie ciasta z pieca lub piekarnika. Kamień równomiernie rozprowadza ciepło, dlatego ciasto jest nie tylko dobrze wypieczone, ale i chrupiące. Jednocześnie kamień to taca, ułatwiająca przenoszenie i serwowanie dania. Kamień stygnie powoli pozwalając pizzy zachować temperaturę na dłużej.
Uwagi dotyczące użytkowania:
Podgrzej kamień przed pieczeniem.
Piecz tylko na równej powierzchni kamienia.
Pizza po wyjęciu jest gorąca więc używaj rękawiczek i nie stawiaj bezpośrednio na stole, blacie bez podkładki
Nie nagrzewaj kamienia na otwartym ogniu i płytach, lub innych grzewczych powierzchniach.
Nigdy nie wkładaj kamienia do pizzy do zmywarki i nie płucz go wodą, ponieważ kamień absorbuje wodę, a to zwiększa szanse na pęknięcie kamienia podczas kolejnego użycia. Użyj plastikowej lub drewnianej szpatułki, aby ostrożnie usunąć zapieczone resztki pizzy. Następnie wytrzyj kamień suchą ściereczką kuchenną. Jeśli nawet kamień będzie poplamiony to pizza i tak nie zmieni smaku!
Kamień wyjęty z pieca jest gorący zachowaj ostrożność!
Przybliżone wymiary: wysokość 3,5 cm, szerokość kamienia 0,8 cm, średnica kamienia 33 cm, średnica z uchwytem 34,5 cm
Przybliżone wymiary brutto: wysokość 35 cm, długość 35,cm, szerokość 5 cm
Przybliżona waga brutto: 1,850 kg
Opakowanie: kolorowy karton