Firma Handlowa Lena
ul. Kościuszki 86
06-100 Pułtusk
Tel. +48 236 925 472
E-mail: biuro@lena-e.pl
Powiększ wizytówkę
TK_SSteamerVV-JIGGERVacuVin pudełkaBalancia_sito_misaCU1 - ruszt Balancia 3 sztTK-avocado-2
Termometr do pieczenia mięs MEAT IT Bluetooth
termometr do pieczenia bluetooth
termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth termometr do pieczenia bluetooth
Opis produktu:
Producent: Mastrad
Numer artykułu: MA-F74300
Numer EAN: 3485990743002
Dzięki tej innowacyjnej w pełni bezprzewodowej sondzie z łatwością kontrolujesz przygotowanie mięsa.
Przyrządź doskonałe mięso i ryby za każdym razem – monitorując czas i temperaturę zdalnie! Z sondą Meat°it możesz nadzorować stopień przygotowania potrawy praktycznie bez wysiłku podczas całego procesu obróbki termicznej. Inteligentny termometr z Mastrad będzie Twoim najlepszym przyjacielem w kuchni, pomagając Ci w pieczeniu soczystej i aromatycznej wołowiny, doskonale kruchego kurczaka, jagnięciny lub wieprzowiny.
Termometr MEAT IT Bluetooth to urządzenie:
• Innowacyjne: obecność czujników – będących częścią unikalnej opatentowanej technologii - umożliwia monitorowanie zarówno wewnętrznej temperatury żywności w trakcie pieczenia, jak i szybkości, z jaką ona piecze się. Alarmy dźwiękowe i wizualne ostrzegają, za pomocą aplikacji meat°it, jeśli mięso jest niedopieczone, rozgotowane lub przypalone.
• Precyzyjne: ten niezbędny do grillowania, inteligentny termometr może monitorować temperatury od -30 ° C (-22 ° F ) do + 300 ° C (+ 572 ° F) i może przez krótki okres czasu wytrzymać nawet bezpośredni kontakt z płomieniami (do 3 minut: 600 ° C [1112 ° F]).
• O przemyślanej konstrukcji: zasięg do 20 m (65 ½ stóp) aplikacja ponownie łączy się automatycznie, jeśli sygnał zostanie utracony.
• Kompleksowe: aplikacja zapewnia wybór różnorodnych opcji, w tym przy użyciu zaprogramowanych lub ręcznych ustawień pieczenia; monitorowanie wielu dań jednocześnie i dzielenie się najbardziej atrakcyjnymi przepisami za pośrednictwem sieci społecznościowych.
• Oferujące możliwość zaprogramowania tylko dla Ciebie: wstępnie zaprogramowany algorytm pozwoli Ci upiec każde mięso w idealnej temperaturze lub dostosować parametry według własnych preferencji. Poza tym można podłączyć do systemu do 4 sond jednocześnie!
• Długi czas pracy: wewnętrzną baterię, która ma 10-godzinną pojemność, można naładować za pośrednictwem stacji ładującej wyposażonej w port micro-USB.
ROZPOCZĘCIE UŻYCIA
1. Naładować termometr w podstawce do końca.
2. Uruchomić termometr w ciągu kilku sekund umieszczając go pod stacją ładowania.
3. Pobrać, zainstalować i uruchomić aplikację meat°it ze strony http://www.meat-it.co/ (w języku angielskim).
4. Wybrać termometr odnaleziony przez aplikację.
5. Wbić czujnik na całą długość części metalowej w mięso/rybę pozostawiając część ceramiczną na powierzchni. Część metalowa musi być całkowicie zagłębiona.
6. W aplikacji wybrać rodzaj mięsa oraz stopień jego wypieczenia a następnie nacisnąć OK.
7. Po zakończeniu obróbki cieplnej wyciągnąć termometr przy użyciu wyciągacza umieszczonego w podstawie ładującej.
8. Podczas wyciągania zachować ostrożność i nie dotykać termometru ręką. Należy pozwolić urządzeniu schłodzić się samoczynnie.

Zobacz wideo na temat produktu (ang.)



Instrukcja pielęgnacji inteligentnego termometru firmy Mastrad
• Termometr nie powinien być zanurzany w cieczach ani myty w zmywarce.
• Nie wystawiać urządzenia na działanie ognia (np. świeczki czy zapalniczki).
• Nie przykrywać urządzenia.
• Czyszczenie wykonywać przy użyciu mokrej, miękkiej szmatki a po oczyszczeniu niezwłocznie osuszyć. Nie stosować środków czyszczących zawierających alkohol, amoniak, benzen czy cząstki ścierne, które mogą spowodować uszkodzenie urządzenia.
• Ładowanie przy pomocy stacji ładującej wyposażonej w port micro-USB.

Uwagi
• Urządzenie jest przeznaczone do użytku domowego,
• Nie stosować termometru w kuchenkach mikrofalowych, szybkowarach czy piekarnikach parowych.
• Gdy czujnik jest gorący nie dotykać gołą ręką.
• Urządzenie nie jest przeznaczone do pieczenia ciast czy topienia cukru na karmel. Jego przeznaczeniem jest wyłącznie mierzenie temperatury mięsa, ryb lub drobiu.

Przybliżone wymiary: długość z podstawą 13,5 cm, bez 11 cm, długość sondy 8 cm, szerokość z podstawą 5 cm

Przybliżone wymiary brutto: wysokość 20,cm, długość 9 cm, szerokość 5 cm
Przybliżona waga brutto: 0,161 kg
Opakowanie: karton otwierany okienko, zawieszka


Polecane produkty
Dzięki zastosowaniu dodatku włókna szklanego ta łyżka do spaghetti jest mocniejsza i bardziej odporna na wysokie temperatury niż tradycyjne nylonowe narzędzia.
Podstawka chroni stół przed zadrapaniami i zarysowaniami oraz zapobiega kondensacji pierścieni na stole.
Wspaniała zabawa dla każdego i bardzo łatwe w użyciu dla dziecka.
Deska do sera z drewna bukowego + 3 noże ze stali nierdzewnej.
Trwały, praktyczny i wszechstronny – idealny przyrząd pomocny w czasie grillowania i smażenia.