Nóż szefa o 18 centymetrowym ostrzu z linii Copenhagen do cięcia, krojenia i rozdrabiania. Nóż został wykonany w całości ze stali nierdzewnej szczotkowanej, a dzięki zastosowanej technologii produkcji jest wyjątkowo lekki - rękojeść jest pusta w środku. Używając noża szefa kuchni Copenhagen możesz zastosować dowolną technikę krojenia warzyw, mięsa i ryb, np. siekanie, cięcie ruchem kołyszącym, pchającym lub ciągnącym. Nóż przyciąga wzrok unikalnym designem, który łączy w sobie cechy noży zachodnich i japońskich.
Nóż można myć w zmywarce, ale jeśli chcesz, aby pozostał dłużej ostry, umyj go ręcznie, a następnie dokładnie osusz ręcznikiem kuchennym. Przechowuj go z dala od innych stalowych artykułów np.: na listwie magnetycznej lub w bloku na noże.
Materiał: stal nierdzewna.
Przybliżone wymiary:
całkowita długość - 30,5cm,
długość ostrza - 18cm,
szerokość całkowita - 5cm,
szerokość ostrza - 4,5cm.
Przybliżone wymiary brutto:
wysokość - 35cm,
długość - 8,3cm,
szerokość - 2,5cm.
Przybliżona waga brutto: 0,252kg.
Opakowanie: kartonowe pudełko prezentowe.